mandag den 15. juni 2015

Koldskål i USA

Sommeren er over os. Det er 30 grader næsten hver dag nu og det er fantastisk. 
Jeg er gået fra bleg til lidt kulør, hvilket er kæmpe stort. haha. Jeg er normalt bleg som et lagen.

Jeg besluttede mig for at lave koldskål, drengene har aldrig prøvet det før.
Jeg prøvede mig lidt frem ved hjælp af Arlas opskrift:

  • 2 æggeblommer (ca. 2 spsk)
  • 3 spsk sukker
  • 1⁄2 vaniljestænger - kornene heraf
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1⁄2 liter kærnemælk
  • 1⁄2 liter Arla A38® økologisk tykmælk
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn lyst og luftigt. Tilsæt citronsaft, kærnemælk og tykmælk. Rør det godt sammen og stil koldskålen tildækket i køleskabet indtil servering. Smag til.

Men i stedet for tykmælk, som de ikke har herovre, brugte jeg bare 1 liter kærnemælk. 
Kærnemælk hedder buttermilk herovre.
Oooog måske kom der lidt mere sukker i en 3 spsk. hihi. Men det smager også godt.

Udover kærnemælk hedder buttermilk, havde jeg også problemer med en anden ingrediens. Pasteuriseret æggeblommer. Det har man ikke herovre. Herligt. Og stoler ikke rigtig på amerikanske æg mht. salmonella! Jeg googlede mig frem, læste at man kunne pasteurisere æggeblommerne selv ved at putte citronsaft i og give dem lidt tid i microovnen.
Det prøvede jeg så..
Og ud kom halv-røræg. Så det virkede ikke en skid.
Jeg havde brugt næsten alle æggene, så blev nødt til at bruge mine halv-røræg, så piskede dem godt med sukker og vanillepulver i og fik reddet det lidt. ej altså. fjollet.

Det stod på køl, serveret med jordbær. måms.
Det smagte nu fint og man lægger slet ikke mærke til røræggene. haha