torsdag den 28. august 2014

Store bagedag, knækbrød og kanelsnurrer.

Pigerne har haft playdate i dag og her om lidt smutter vi til Pike Lake der ligger lidt længere ned af vejen. Det er en super fin park og sø.
Måske jeg ligger nogle billeder ind af den senere.

Men Pike Lake er en sø, vi var der i går og vandet var dejlig varmt. Jeg havde taget tæpper og lidt snacks med, men fandt hurtigt ud af, de ikke rækkede langt. Så i dag har jeg bagt knækbrød med majsmel og kanelsnurrer, som er lidt wienerbrødsdejagtigt kanelsnegle. Dog ikke kanelsnegle wienerbrødsagtige som bageren har dem.

Opskriften på knækbrødene er stjålet fra Frk. Kræsen.
Den er super nem:
  • 2 dl blandet frø 
  • 2 dl majsmel
  • ½ dl olie
  • 2½ dl kogende vand
Bland det hele sammen, pres ud på en bageplade, bag det i omkring 30-45 minutter i 150 grader.
Mine fik lidt for lang tid, der står 1 time på opskriften, men mine smager lidt brændt. Så tror 45min er fint. 

Her står min hjælper, Lara, og presser dejen ud i mellem 2 stykker bage papir. 
Opskriften er til en hel stor bageplade.
Efter dejen er ligeligt presset ud på bagepladen, skære du i de stykker du ønsker. Jeg skar 6x8 tror jeg og bager dem ved 150 grader i de 45 minutter.


Opskriften på Kanelsnurrene er tyvstjålet fra Claus Meyer og der er til omkring 17-20.
Jeg fik 17 ud af det, men de er også blevet ret store!

Dejen
  • 5 dl kold sødmælk 
  • 50 g gær (tørgær er også fin!)
  • 1 stort æg
  • 1 kg hvedemel (ja, du læste rigtigt. Et helt kilo!!)
  • 150 g sukker
  • 12 g stødt kardemomme
  • 150 g smør
Fyld
  • 125 g blødt smør
  • 125 g sukker
  • 2 spsk stødt kanel
eller
  • 150 g smør
  • 150 g brun farin
  • 3 spsk kanel
  • 150 g marcipan
Pynt
  • 1 (sammenpisket) æg til pensling.
  • Perlesukker/glasur
Kom i gang:
  1. Hæld kold mælk i en skål, og rør gæren ud heri. 
  2. Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme, og ælt dejen, til den er helt glat og blank og slipper skålen.
    Det tager ca. 20 minutter
    (En røremaskine er værd at foretrække. Men den skal kunne trække læsset. Det kunne Bo's ikke, så det var ved håndkraft.....)
  3. Skær smørret i små terninger, og kom dem i dejen, som nu skal æltes i yderligere 20 minutter, til den er blank og glat (de lange æltetider er virkeligt afgørende for det færdige resultat .. siger Claus Meyer!!). 
  4. Lad herefter dejen hvile lunt i 1½ time med et klæde over. 
  5. Vend dejen ud på et meldrysset bord,
    Rul den ud til et rektangel der er 40 cm bredt og 50 cm langt (brug et målebånd, målene er ikke for sjove!)
  6. Bland smør, kanel og sukker i en skål til en lille klump, så er det nemmere at smøre ud på dejen. Dæk smørblandingen over hele den firkantede dej.
  7. Og nu skal du spidse øjnene:
    Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold den anden tredjedel indover den første, så du har 3 lag dej. 
  8. Rul nu dejen ud så den er 30 cm bred og 50-60 cm lang, og skær den i strimler.
  9. Og nu skal den snoes, du har 3 valgmuligheder: 

    1. Sno dem normalt kanelsneglsagtig (buuuh, neeeej)
    2. Sno dejen rundt om sig selv
    3. Sno dejen rundt om fingeren
10. Lad dem hæve i 2 timer, et lunt sted
11. Pens med æg, hæld perlesukker på, bag ved 200 grader C i 12-14 minutter.

Resultat!


De smager virkelig godt... og meget remonce har aldrig skadet nogen.