tirsdag den 24. juni 2014

Opskrift: Jordbærhytteostkage

Vi begyndte at eksperimentere lidt med ostekage herhjemme da vi pludselig havde en masse digestivekiks i skabet. 
Hytteost er blevet total hipt, kiggede jeg lidt på nettet efter opskrifter og nu hvor der er jordbærsæson og vores kolonihave vælter i jordbær, ville jeg prøve noget kage med jordbær. 

Hytteosten gør et eller andet godt, den smager bare meget bedre end 'normal' ostekage. juhui.

Opskriften er fra Arla, Jordbærhytteostkage, men jeg skriver den lige her;

Kiksebund
    • 100 g smør - smeltet
    • 200 g fintknuste søde havrekiks
Jordbærcreme
    • 3 blade husblas
    • 3 æggeblommer
    • 75 g sukker
    • 1 12 dl piskefløde
    • 200 g hytteost
    • 400 g jordbær skåret i kvarte
    • 2 spsk friskpresset citronsaft
Pynt
    • jordbær i halve og kvarte
    • friske mynteblade i tynde strimler

Kiksebund

Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 22 cm i diameter). (Jeg glemte dette.. så.. det er vigtigt. Ellers brug en lagkagering og kagefilm i kanten!)
Bland smør og de knuste kiks godt og kom blandingen i formen. Pres kiksebunden godt sammen med en gaffel.

Jordbærcreme

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Pisk fløden til et let skum og vend det i æggeskummet sammen med hytteost og jordbær. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. (eller 20 sek i mikroovnen) 
Afkøl husblassen med citronsaft og rør den derefter i jordbærcremen. Fordel cremen på kiksebunden og stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.

Ved serveringen

Tag kagen ud af formen, stil den på et fad og pynt den med jordbær og mynte.

Arlas billeder er virkelig.. MEGET bedre end mine. Så vi har kørt lidt ulækker redigering over for at.. pakke det lidt mere ind.