torsdag den 16. januar 2014

Au pair i USA

Jeg ved ikke hvad jeg vil. Jeg har ikke en drøm om at blive astronaut eller brandmand og jeg startede på gymnasiet som en nødløsning. Efter gymnasiet, er der en forventning om, at man skulle starte på universitet, tage en uddannelse og arbejde som en hest resten af sit liv, men jeg aner ikke hvilken uddannelse jeg skulle tage. 

Jeg vil gerne ud at opleve noget! 
Kan ikke huske hvordan det startede, men jeg ville være ferieguide i Thailand eller noget.. Indtil jeg så priserne, fuck det er pebret! 
Jeg overvejede så bartender i Sunny Beach, men helt ærligt, hvor fedt er det at blive usund, tyk og bo ulækkert i flere måneder?
Jeg overvejede også at tage et skoleophold et sted, men det lød også ret dyrt ud af hvad man ville få ud af det.

Jeg googlede videre, så noget med au pair. Fandt STS-education. Det var en overkommelig pris, det var kun om børn, altså ingen rengøring, man kunne vælge USA, Frankrig, New Zealand og England. 
Jeg bestilte noget materiale og læste alt på deres hjemmeside, de har en blogside med gamle au pairs og au pairs der er ude nu, så man kunne læse en masse om andres historier. De havde gode anmeldelser og jeg følte mig rimelig sikker. 

Jeg vil gerne til USA, jeg har aldrig været der ovre, og hvor fedt ville det lige være, at bo derovre i et helt år?!Jeg meldte mig til et infomations møde og dagen efter ringede jeg derind, og sagde jeg godt ville afsted til USA. 
Jeg modtog nogle papir der skulle udfyldes, det var 3 referencer. 
Når man skal være au pair med børn, skal man nemlig have mindst 200 timer med børn. Jeg har heldigvis haft passet nogle børn i tide og utide og var lektiehjælper for 2 piger igennem nogle år. 2 af referencerne skal være børnepasning, den anden skal være en person, du ikke er i familie med, der skriver om dig som person. 
Man skulle også vedlægge en lægeerklæring, kopi af pas og kørekort. Det hele gik lidt stærkt, men jeg fik sendt det videre i en hjemmelavet kuvert. haha. 

Så skulle jeg mødes med en rigtig sød pige, Line, i hendes lejlighed på Amager. Der stillede hun mig nogle spørgsmål og jeg skulle svare på et psykologisk spørgeskema. 

Jeg blev godkendt af STS i Danmark, så jeg fik en profil inde på aupaircare.com og kunne starte på at udfylde en masse ting. Der var mange spørgsmål, rigtig mange. Man skulle tage en masse billeder af mig selv og børn, lave en video og et brev til familien, forklare hvem min mor og far var og hvilke slags børn jeg kan tage mig af. 

Derefter, skulle jeg godkendes af bureauet i USA, det blev jeg også! hurra!

Det er cirka en måned eller to siden, jeg startede med at søge, tror jeg, men det tog tid at få sendt mit materiale til USA og de skulle gennemgå det.

Jeg har nu fået en henvendelse fra en familie, de lyder rigtig søde, de bor dog ikke i New York, men i Californien, hvilket heller ikke er helt dårligt. 

Jeg glæder mig rigtig meget, hvis de siger ja til mig, og jeg siger ja til dem, så er det sikkert, at det er den familie jeg skal være hos. 

Jeg tror, at når familien er valgt, skal jeg lave en opgave, en ugeplan over hvad jeg vil lave med børnene, hvad tid de skal op og hentes fra skole og sådan. Det skal nok blive spændende, i sær nu hvor jeg starter på en lille uddannelse, som er en HG for studenter, hvor grundforløbet tager 3 måneder, så nu bliver der masser at lave.

Anza Borrego State Park / California / USA