mandag den 13. maj 2013

Dip-dye studenterkjole

Og så alligevel ikke rigtig dip-dye.
Min kjole er sådan lyserød-pink-rød agtig.

Jeg købte en fin hvid kjole i H&M, 79,95. Jeg købte to af den samme, for hvis mit lille projekt gik dårligt, havde jeg en backup. Jeg elsker den sikre plan. 

Jeg går i krig med at kigge på youtube, hvordan de der engelsk-talende-måler-i-cup-personer gør det. Det ser skide nemt ud. Halleluja.

Så tænker du måske.. hvorfor i al verden købte hun dog ikke bare en kjole der allerede var det?
Jo, nu skal du høre. Det var umuligt. Og umuligt er lig med, at ASOS, Nelly, Smartgirl, Zalando, Gina Tricot og H&M ikke havde dip-dye-kjole i rød. 
KUN I FUCKING BLÅ
og jeg skal satme ikke have blå på!

Nå, men min mor siger "Caja.. måske du skulle prøve først på mine usle viskestykker" Jeg nikker og går i gang med at blande farve, salt og vand op til viskestykkerne.


Man skal bruge 
  • en god spand (der hvert fald kan have 5liter vand i)
  • Godt med salt (lille bjerg)
  • Vand (indtil du synes farven er passende, prøv med et viskestykke først!)
  • Farve (her skal du ikke være så gavmild, den skal have måske 1 spiseske, prøv dig frem!)

Jeg købte den her: 

Og der må siges at være RIGELIGT med farve i. Jeg brugte en halv pakke til 3 viskestykker og kjolen.

Så langt så godt. Nu er de 3 ting blandet sammen, vand, farve og salt.

Man tester lige om opblandingen er den farve man vil have med en hvid klud/viskestykke/noget. Du skal huske, at hvis du stikker en fx. gul klud ned, bliver det ikke den farve, din hvide klud får!

Jeg testede først en masse teorier, mor mente, at hvis man stak spidsen af viskestykket ned, ville farven langsomt trække sig op ad (Det skete så ikke, så det opgav vi!)
Så prøvede vi hvor viskestykket var vådt, og se om farven ville kravle op. Det virkede heller ikke.
 

Til sidst prøvede jeg uden mors hjælp..
Det sidste, er der en hvid stribe i midten, det er dér hvor mit tape har siddet, for sådan at være en skillevæg. Jeg har kun lavet det nederste af kjole i farve, så får at være sikker på der ikke kom noget på, hvor der ikke skulle være farve.


Jeg brugte her mit fine overskægstape, hihi. Jeg dyppede dog alligevel ikke helt op til tapen. Det farve der er i spanden på billedet, er den lyseste farve på kjolen. 

Nå, men her kommer HEMMELIGHEDEN:

Start med meget farvet vand. Dyp KUN det stykke du vil have i den mørkeste farve.
På min kjole, er det cirka 1/5 af det nederste. 
Så står det i cirka 15min og hygger sig nede i spanden. Sørg for at bruge handsker, og vær virkelig opmærksom på, at intet andet af kjolen rammer det farvede vand, for det kan IKKE komme af (jo, måske med klor..)

Så når det nederste stykke har trukket farve, hælder du over halvdelen af farve-vandet  ud og putter nyt vand i, så det får en lysere farve. Her prøver du - så vidt muligt - kun at ramme det stykke der skal have den lidt lysere farve. Brug begge hænder, ene holder på det der skal være hvidt, den anden på det helt røde stykke.

Det gentager du så, indtil du synes det er kommet nok lag.

Lysere: mere vand.
Hæld over halvdelen af det gamle vand ud, put nyt vand i. Brug begge hænder - det der allerede er farvet, skal så vidt ikke ned i det farvede vand igen, det smitter nemlig af, og det hvide skal holdes langt væk fra alt ting. 

Jeg gjorde det 4 gange, så synes jeg det var fint. Hvis du vil have en finere overgang, skal du hælde nyt vand i flere gange. 
Her er den færdige sammenrullede kjole så, helt nyfarvet. 

Nu er den jo våd, bare lad den hænge uden for eller inden for med avispapir under. Jeg tror det er en dårlig idé at centrifugere den i vaskemaskinen, så lad den tørre og stryg den bagefter, så går det lidt stærkere!

Mit færdige resultat! badeværelsesbilleder. <3 
hvorfor har hun mon taget billede af toiletrens????