torsdag den 11. april 2013

Fusselsdag på heeeele dagen, kage-edition.


Jeg har fødselsdag i morgen. Jeg bliver 19 år. 19 år?!
Føler mig gammel. Snart skal jeg vel også på pension.

Jeg skal faktisk ikke noget sjovt i morgen. måske bage kage. Jeg har bagt kage i dag.
Sodavandskage. Der er intet mælk eller vand i. kun sodavand. mmhh. Faxe Kondi <3

Opskriften er ret nemt. Det er bare noget lort når man skal blande margarine og sukker. Jeg brugte mormors køkkenmaskine, men det blev ikke skide godt. 
Du vil blive overrasket hvor meget sukker der skal i. Det er ret meget. og sodavand.. man kan finde en sundere opskrift med durummel og sådan.. men ej. vi kan ligeså godt fejre det med ekstra bumser. 19år hurra.

Du skal bruge:
600 g hvedemel
600 g margarine
600 g sukker
6 æg
5 tsk bagepulver
50 gram mandler 
4,5 dl. sodavand

Jeg kan ligeså godt afsløre nu, at jeg har ikke puttet så meget margarine og sukker i. Den ville sgu ikke mere den kære køkkenmaskine. 

Nå men
Margarine og sukker røres sammen. Den skal bare have så hatten den passer.
Så putter du æg i, og efter opskriften skulle det blive en luftig masse (det kan jeg så ikke lige prale af.. men jaja)
Bagefter blander du mel og bagepulver sammen (jeg var ved at glemme bagepulver, så det kom i til sidst.. hov)
Jeg har piftet den oprindelig opskrift op med mandler. Nødder kan sgu altid puttes i kage.
Sodavanden hældes i. Jeg brugte Faxe Kondi, men eftersigende skulle alt bruges. Hvis kagen smager godt, prøver jeg næste gang med rød eller blå eller grøn sodavand. hihi.
Det hældes i en bradepande, ovnen skal tændes på 180grader og bages i 30-35minutter. Jeg gav min 35minutter, men den er også +gylden. Så 30 går nok an. 

Prikken over i'et er glasur. Nu har jeg valgt chokolade glasur, bare sådan helt børnehave agtigt.
Husk kagen skal være kold først, ellers sejler glasuren rundt.

Man kan lave den ved at bruge:
1 spsk mørk chokolade
1 spsk kakao
2 spsk vand
125 gram flormelis

Chokoladen rives, og sammen med kakao og vand varmes det over svag varme, til det er jævnt. (Jeg tænker kogt vand..) Flormelis røres i til konsistensen er fin.
Der er også en med noget smør og mælk, men det gider jeg ikke begive mig ud i nu. hihi
Nu har jeg lavet den portion, uden mørk chokolade, og jeg har hvertfald lavet 3 portioner mere for at dække kagen!



Opdatering:

Kagen smagte faktisk okay. Den havde en eftersmag af faxe kondi, som var okay. Men ville nok undgå chokolade glasuren. Hvis det skal være glasur, så nøjes med normal, uden kakao.

Tilbage til min fødselsdag. Jeg ved hvad jeg får af mor, for har selv købt den. uuuuhaaaa.