fredag den 29. marts 2013

Hej Sarah. Sarah Bernhardt?

Jeg er kæmpe fan af Mette Blomsterberg. hihi.
Det har du måske fundet ud af, hvis du har læst mine tidligere indlæg: I want: Mette Blomsterbergs "dråbe skål"

Hun har en opskrift på sin hjemmeside, som smager vildt godt. Den hedder Sarah Bernhardt - hvorfor, ved jeg sgu ikke.

Opskriften er detaljeret og det kan næsten ikke gå galt hvis du følger den fra top til tå.

Desuden, vil jeg gerne have en fin opskriftsbog med gode bageopskrifter, det er så hyggeligt at kunne slå op i. 

Opskriften er her: Sarah Bernhardt med hindbær
Hun har godt nok puttet hindbærsyltetøj i, det synes jeg nu ikke man behøver. Jeg kan forestille mig det hjælper lidt på chokolade på chokolade-oplevelsen.

Kagen består af kransekage bund, trøffelcreme (en slags chokolademousse) og dyppet i chokolade. jeg har nu fundet ud af, det ikke er ligemeget hvordan du varmer (temperere, uuhh) din chokolade hvis den ikke skal blive total kedelig at tygge i. Jeg lavede dog en kæmpe fejl og tempererede den ikke, så chokolade blev mega kedelig. Vigtigt man gør som opskriften siger! haha.


Sarah Bernhardt (uden hindbær! men med egne noter)

Ca. 15 stk (siger opskriften, jeg fik 24 ud af det)

Forberedes gerne dagen før.

Trøffelcreme
2 bl husblas
3 dl piskefløde
200 g god mørk chokolade 64%

Kransekagemasse
150 g sukker (gerne rørsukker)
70 g æggehvider
350 g ren rå marcipan


Ca. 300 g tempereret mørk chokolade til at dyppe i.
Pynt til toppen.

Trøffelcreme: Skal ligge imellem 4-12 timer og køle!)
Læg husblassen i blød i ½ liter koldt vand i ½ time. Bring fløden op til kogepunktet i en kasserolle og tag den af varmen.

Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Hæld halvdelen af den stadig varme fløde over i skålen og rør godt. Tilsæt resten af den varme fløde og rør, til chokoladen er smeltet helt.

Vrid husblassen fri for vand og kom den direkte op i den varme chokoladefløde. Rør igen, til alt husblassen er smeltet. Kom den færdige trøffelcreme over i en ren skål og stil den i køleskabet i mindst 4 timer eller gerne til næste dag.


Kransekagemasse: Rør sukker og æggehvider sammen i en lille skål og lad det trække i ca. ½ time for at opløse sukkeret.

Gøres nemt i køkkenmaskine: Skær/riv marcipanen i små stykker og put i en skål og rør rundt. Tilsæt sukkerhviden til marcipanen lidt efter lidt, til massen er ensartet. Kom den færdige kransekagemasse op i en stofsprøjtepose med en stor stjernetyl. Sprøjt massen ud på bagepapir i lige store flade ’stjerner’ på ca. 6 centimeter i diameter. Tegn evt. bag på bagepapiret for at få dem lige store, hvis du ikke er så god til øje mål med en sprøjtepose. lol. Og du kan godt putte lidt vand i.. Men prøv at lade være. Desuden, brug ikke piskeriset, men K-spaden, Caja. 

Bag dem i ovnen ved 190 grader i 12-14 minutter, til de er gyldne. Afkøl dem helt i køleskabet.

Pisk den kolde trøffelcreme kort med en håndmikser og kom den op i en engangssprøjtepose med en stor, glat tyl. Sprøjt cremen ud i flade toppe på de kolde bunde. Stil kagerne i køleskabet i minimum 2 timer.

Temperer chokoladen: Tag en tredjedel af chokoladen og varm over vandbad. Ingen damp eller vand må komme i chokoladen, så skiller den. - og nej, du kan ikke redde det hvis det er sket. Sørg for chokoladen smelter og bliver mega varm. Den anden tredjedel chokolade, har du i en skål, som du hælder den varme chokolade over og rør rundt. Du smelter altså chokoladen med varmen fra chokoladen der var i dampbad. haha. Du tilsætter nu det sidste chokolade og voilá. Så skulle din chokolade være god.

Note til mig selv: Hvis du skal bruge chokoladesmelter-maskinen, så gør alligevel på den måde hvor du hælder den varme chokolade over. Du har prøvet hvor du hældte alt chokoladen i smelteren, og din chokolade blev ikke god "knæk"-chokolade men mega fesen.